Den 8 maj börjar förtidsröstningen inför EU-valet!

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet, men redan från och med den 8 maj kan du lämna din röst genom att förtidsrösta.

Förtidsrösta - ny lokal

Förtidsröstningen har flyttat ut ur kommunhuset till Centrumleden 2 (våningen under Familjeläkarna). Här pågår förtidsröstning dagligen under perioden 8 - 26 maj. Dessutom kan du förtidsrösta på Slottsskolan i Skokloster två kvällar under perioden. Du som är boende på Pomona kan också rösta där en söndag under perioden.

Här kan du läsa om öppettider för förtidsröstningen här.

Röstkort och legitimation

Glöm inte att ta med ditt röstkort och din legitimation när du förtidsröstar! Ditt röstkort kommer till dig med posten under perioden 2-8 maj.

Rösta på valdagen

Självklart kan du även rösta på valdagen den 26 maj. Då röstar du i ditt valdistrikt, som anges på ditt röstkort. Vallokalerna är öppna mellan klockan 08.00 -21.00. Förtidsröstningen på Centrumleden 2 är öppen samma tid som vallokalerna på valdagen.

Här kan du läsa om de olika valdistrikten här.

Behöver du hjälp?

Om du har svårt att ta dig till en förtidsröstningen eller vallokalen kan du få hjälp av ett bud eller en ambulerande röstmottagare.

Här kan du läsa mer om budröstning och ambulerande röstmottagning.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-05-08