Karin Andersson Lundkvist – Håbo kommuns nya kommunikationschef

Den 13 maj började Karin Andersson Lundkvist som Håbo kommuns nya kommunikationschef. I sin roll som kommunikationschef är hon en del av och leder kommunens kommunikationsavdelning. I sin tjänst är hon också chef för kontaktcenters enhetschef.

Att arbeta som kommunikationschef är inget nytt för Karin. Hon kommer senast från tjänsten som kommunikationschef på Svenska kyrkan i Uppsala och innan dess arbetade hon som kommunikationschef i Tierps kommun.

Jag är statsvetare och journalist i botten men har jobbat med kommunikation de senaste 20 åren. Jag ser fram emot att jobba i en kommun igen. En kommun står för så mycket av vår välfärd och bidrar till att människor får en bra vardag. Jag tycker att det är stimulerande att vara en del av det, säger Karin Andersson Lundkvist.

Intrycken av Håbo kommun är positiva.

Jag upplever att Håbo kommun är en framåt kommun som växer och jag tycker att kommunen andas framåtanda. Jag får en god känsla när jag kliver in genom dörrarna till kommunhuset. De personer som jag hittills har träffat är dessutom väldigt trevliga, säger hon.

Skapa god kommunikation och dialog

Karin beskriver sig själv som resultatinriktad och mycket social.

Jag gillar att ha människor omkring mig. Att arbeta med andra ger mycket. Jag hoppas att jag kan bidra med positiv energi. För mig är det viktigt att ha roligt på jobbet.

Vikten av att skapa god kommunikation och dialog med medborgare ser hon som en av framgångsnycklarna.

Jag ser fram emot att få vara med och skapa god kommunikation och dialog med alla som bor i och besöker kommunen. För mig är det viktigt att kommunikationen sker på invånarnas och de anställdas villkor så att alla har möjlighet att ta del av budskapet.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-05-14