Idag testas signalen Viktigt Meddelande till Allmänheten

Idag, måndagen den 3 juni klockan 15:00, testas signalen Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA). Signalen testas fyra gånger per år, den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december, klockan. 15.00.

Signalen hörs i 7 sekunder i taget med 14 sekunders tystnad emellan. När testet är över hörs en annan längre signal.

Fakta om VMA

VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser, vid svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner och vid krishantering i samband med extraordinära händelser. Varningssystemet innefattar information i radio och TV, samt i vissa fall utomhusvarningssystemet.

Klicka här för att läsa mer.öppnas i nytt fönster

Kan du inte höra signalen?

Om du inte kan höra signalen där du bor, kan du rapportera in det till Kontaktcenter på 0171-525 00.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-06-03