Räddningstjänsterna i Uppsala län avråder från eldning

Just nu är det stor risk för bränder i skog och mark. Därför avråder räddningstjänsterna i Uppsala län från eldning under de närmsta dagarna.

Du bör inte elda när det blåser ute eller om marken är torr. Även rök med gnistor kan göra så att elden sprider sig när det är tort.

Avrådan om eldning gäller hela länet. Det råder inte eldningsförbud. All eldning sker på eget ansvar.

Om du bedömer att du kan elda på ett säkert sätt ska du se till att ha nära tillgång till släckningsutrustning. Till exempel:

• vattenslang
  • hink
  • strilkanna
  • lövfraser

Du får grilla på allmän plats om du gör det på särskilt iordningställda grillplatser.

På Länsstyrelsens webbplats hittar du mer information om avrådan från eldninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer om prognosen för brandrisk hittar du på SMHI:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-06-10