Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Uppsala län

Länsstyrelsen har beslutat att upphäva eldningsförbudet och de restriktioner mot eldning utomhus i Uppsala län, som beslutades den 16 juni 2019. Det nya beslutet gäller från och med 3 juli 2019 klockan 16.00.

Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord i samråd med länets räddningstjänster och utifrån SMHI:s prognoser. Beslutet motiveras av att hög brandrisk och spridningsrisk inte längre råder i skog och mark.

Kom ihåg att det alltid är du som gör upp en eld, som är ansvarig för säkerheten – även när du använder iordningställda eldstäder.

Var därför alltid försiktig och se till att släckutrustning finns nära till hands.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-07-10