Kontakta SVA om du ser ett dött vildsvin

Kontakta Statens veterinärmedicinska anstalt SVA, om du hittar ett dött vildsvin. Anledningen är att den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och vi kan alla på olika sätt hjälpa till så att den inte kommer till Sverige.

Det är en virussjukdom som inte påverkar, men kan spridas via människor. En annan viktig åtgärd är att inte kasta matrester i naturen. På SVA:slänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Jordbruksverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplatser kan du läsa mer om vad du kan tänka på för att undvika att smittan kommer till Sverige.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-08-01