SCB:s årliga medborgarundersökning startar den 23 augusti

Den 23 augusti startar Statistiska Centralbyrån (SCB) sin årliga medborgarundersökning där du som invånare kan tycka till om kommunen och dess verksamheter. Enkäten skickas ut till ett urval av kommunens invånare.

I Håbo kommun får 1200 personer enkäten. Den skickas ut till ett urval av kommunens invånare i åldrarna 18-84 år. Under perioden 23 augusti till 29 augusti kommer ett informationsbrev med inloggningsuppgifter till webbenkäten att skickas ut. Pappersenkäten skickar ut under perioden 6 september till 12 september.

I årets omgång deltar totalt 135 kommuner i landet och totalt kommer 161 500 personer få enkäten hemskickad till sig.

Det här kan du tycka till om i enkäten

Om du har fått enkäten kan du betygsätta kommunen som en plats att leva och bo på, kommunens verksamheter samt vilket inflytande du som medborgare har i din kommun. Alla svar är helt anonyma.

Svara via pappersenkäten eller på SCB:s webbplats

Som urvalsperson kan du välja mellan att besvara undersökningen antingen på pappersenkäten du fått hemskickad eller via webben. Inloggningsuppgifter till webbenkäten finns i informationsbrevet som skickas ut den 23-29 augusti.

Flera språk

Webbenkäten går att besvara på engelska, finska och spanska. Pappersenkäten finns också på arabiska. Vill du beställa enkäten på arabiska finns all information hur du går tillväga i informationsbrevet från SCB.

Vill du veta mer eller har du frågor kring undersökningen?

Vill du veta mer eller har frågor om undersökningen är du varmt välkommen att kontakta SCB via deras webbplats.

Klicka här för att läsa mer på SCB:s webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-08-23