Ny flaggpolicy

Nu finns det en ny flaggpolicy för kommunen. Den nya policyn godkändes av tekniska nämnden den 3 oktober. Det är fastighetsavdelningen som ansvarar för flaggning på kommunens officiella flaggstänger.

Kommunens officiella flaggstänger finns i anslutning till kommunhuset i Bålsta.

Allmänna flaggdagar

På allmänna flaggdagar ska svenska flaggan/flaggor hissas på kommunens officiella flaggstänger

Flaggning vid andra tillfällen

HBTQ-dagen och Stockholms prideparad

På HBTQ-dagen den 17 maj samt dagen för prideparaden i Stockholm hissas regnbågsflagga/flaggor på kommunens officiella flaggstänger.

EU-dagen

På EU-dagen den 9 maj samt dagen när det är val till Europaparlamentet hissas EU-flaggan och svenska flaggan på kommunens officiella flaggstänger

Sverigefinländarnas dag

Håbo kommun är ett finskt förvaltningsområde. På Sverigefinländarnas dag den 24 februari hissas Sverigefinländarnas flagga och svenska flaggan på kommunens officiella flaggstänger.

Officiella besök

Vid officiella besök hos kommunen hissas svensk flagga och gästens nationalitetsflagga på kommunens officiella flaggstänger.

Beslut om flaggning

När flaggning enligt ovan inte är aktuellt hissas flaggan med kommunens logotyp på de officiella flaggstängerna.

Beslut om annan flaggning vid andra tillfällen på kommunens officiella flaggstänger fattas av kommundirektören.

Klicka här för att läsa policyn.PDF

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-10-18