Håbo kommun deltar i övningen Havsörn 2019

Håbo kommun deltar i kärnkraftsövningen Havsörn 2019 som arrangeras den 23 och 24 oktober tillsammans med bland annat Länsstyrelsen i Uppsala län, länets kommuner, statliga myndigheter och organisationer. Syftet är att öva ledning, samverkan och samordning.

Övningen kommer inte att märkas lokalt i Håbo kommun.

Om övningen Havsörn 2019

Det finns tre kärnkraftslän i Sverige: Uppsala, Kalmar och Hallands län.
Vartannat år genomförs en kärnkraftsövning i något av de tre länen och vart sjätte år är det därför Uppsalas tur att öva. I år anordnar Länsstyrelsen Uppsala län kärnkraftsövningen Havsörn 2019.

Länsstyrelsen Uppsala län har det övergripande ansvaret för Havsörn 2019 och är övningsledare. Hos varje deltagande aktör finns också en lokal övningsledare, som planerar den egna aktörens deltagande i övningen, det vill säga vad som ska övas, vem/vilka som ska öva och i vilken omfattning.

Klicka här för att läsa mer på Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-10-24