Budget 2020 på kommunfullmäktiges sammanträde den 4 november

På kommunfullmäktiges sammanträde den 4 november fastställdes kommunalskatten för år 2020 till 21,09 kronor. Fastställandet av kommunalskatten ingår i ärendet om budget 2020 för Håbo kommun. Stora delar av ärendet om budget 2020 för Håbo kommun återremitterades. Beslut om budget 2020 för Håbo kommun kommer istället att tas på kommunfullmäktige som sker 9 december.

På kommunfullmäktiges sammanträde beslutades det om en ny kommunalskatt. Den nya kommunalskatten är 21,09 kronor. Det är en minskning med 25 öre. Den nya kommunalskatten börjar att gälla från och med 1 januari 2020.

I ärendet om budget 2020 för Håbo kommun återremitterade kommunfullmäktige stora delar i budgeten, bland annat delarna driftbudget, investeringsbudget, kostens omorganisering, finansiella mål, ekonomistyrningsprinciper, omsättning av lån samt ingå i borgen blev återremitterade enligt minoritetsåterremiss.

Det här betyder återremiss och minoritetsåterremiss

Att ärendet återremitterades betyder att ärendet inte beslutades. En minoritetsåterremiss betyder att en minoritet kan begära återremiss. En minoritetsåterremiss kräver att minst en tredjedel av kommunfullmäktige ledamöter röstar för återremiss. En minoritetsåterremiss kan endast begäras och beslutas om en gång per ärende och instans.

Protokollet från kommunfullmäktiges sammanträde den 4 november justeras 6 november.

Efter sammanträdet den 9 december kommer ny information att publiceras.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-11-05