Byggprojektet för Futurumskolan pausas

Byggprojektet pausas från och med den 20 november.

Det har framkommit att några av de underentreprenörer som huvudentreprenören för byggprojektet  har anlitat  inte har kollektivavtal eller  betalar arbetsgivaravgifter. Efter att ha påtalat detta men utan framgång, väljer kommunen nu att avbryta avtalet med huvudentreprenören med omedelbar verkan. För Håbo kommun är det en självklarhet att endast anlita företag som följer de lagar och regler som gäller på arbetsmarknaden.

Kommunen ser nu över verksamhetens behov av utbildningslokalerna och tar fram en reviderad projektplan. Projektet för Futurumskolan handlar dels om åtgärder mot fukt, dels en anpassning av lokalerna till de verksamheter som finns där. Byggprojektet väntas fortsätta under hösten 2020. Skolans ordinarie verksamheter påverkas inte, utan pågår som vanligt.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-11-20