Förnyat medborgarlöfte mellan Håbo kommun och polisen

Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun, Jan Håkansson, lokalpo-lisområdeschef i Enköping/Håbo och Tobias Arvidsson, kommundirektör i Håbo kommun som står bredvid varandra.

Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande, Jan Håkansson, lokalpolisområdeschef i Enköping/Håbo och Tobias Arvidsson, kommundirektör.

På torsdagen den 5 december skrev Håbo kommun och polisen ett förnyat medborgarlöfte för 2020.

Syftet med medborgarlöftet är att Håbo kommun och polisen ska jobba tillsammans för att öka medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum som avser området mellan stationsområdet, Centrumleden, Fridegårdshuset och Centrumstråket. Parterna ska genomföra ett antal aktiviteter under år 2020 som ska bidra till att öka den upplevda tryggheten.

Medborgarlöftet är ett resultat av att polisen och kommunen har tagit fram en samverkansöverenskommelse. Överenskommelsen ska göra det tydligare hur parterna ska jobba tillsammans för att förebygga brott och öka den upplevda tryggheten i kommunen. Enligt överenskommelsen har parterna tagit fram medborgarlöftet genom att identifiera fokusområden för det gemensamma arbetet.

Några av de aktiviteter som kommunen och polisen kommer att jobba med är

• Öka polisens synlighet i området.
  • Fortsätta med förebyggande arbete mot alkohol och narkotika.
  • Förebyggande åtgärder i den fysiska miljön.
  • Trygghetsvandring.
  • Medborgardialog.

Polisens närvaro är tryggande. Vi är väldigt glada att vi har ett nära samarbete med polisen och tar gärna vår del av ansvaret och har samverkan tillsammans i välfungerande forum. Allt för att du som invånare ska känna dig trygg, säger Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande.

Här kan du läsa medborgarlöftet.PDF

Sidansvarig:

2019-12-05