Salems kommun ingår i den gemensamma lönenämnden från 1 januari 2020

Från och med 1 januari 2020 kommer Salems kommun att ingå i den gemensamma lönenämnden tillsammans med Håbo kommun och Trosa kommun där Håbo kommun är värdkommun. Det beslutade kommunfullmäktige på sammanträdet den 9 december. Det innebär att från och med årsskiftet administrerar och sköter Håbo kommun lönehanteringen till tre kommuner.

Håbo kommun och Trosa kommun har sedan den 1 oktober 2005 en gemensam lönenämnd. Håbo kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Håbo kommuns organisation.

Lönenämnden har sedan lång tid tillbaka önskat att en ytterligare kommun ska ansluta sig till det befintliga samarbetet. Det är för att den gemensamma löneadministrationen med fysisk placering och arbetsgivaransvar i Håbo kommun ska göras ännu mer effektiv och minska sårbarheten. Det känns väldigt roligt att Salems kommun ingår i vår gemensamma lönenämnd från 1 januari 2020, säger Marisa Lindblom, personalchef.

Vid frågor, kontakta

Marisa Lindblom, personalchef