Information om coronaviruset

Uppdaterad information 5 mars klockan 18:15:

Information in other languages below

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten.

Håbo kommun följer händelseutvecklingen, har kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras rekommendationer.

Om du har allmänna frågor om corona, hur myndigheterna hanterar situationen och känner oro, ring 113 13.

Du som har varit utomlands under de senaste 14 dagarna och har feber eller luftvägssymtom som hosta, andnöd eller halsont ska inte bege dig direkt till en vårdmottagning. I stället ska du kontakta 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177 för att få information om vart du ska vända dig.

Här hittar du information från ansvariga myndigheter om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.

Other languages

تحديث المعلومات بتاريخ 2 مارس )آذار( 2020 الساعةPDF 15.0PDF0

ሓበሬታ ብዛዕባ ኮሮና ቫይሩስ ኮቪድ-19PDF

Uppdaterad information 2 mars klockan 15:00:

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten.

Tietoa koronaviruksestaPDF

Uppdaterad information 2 mars klockan 13:00:

Så undviker du att smittor sprids

Här är några generella tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

• Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
  • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.

Länk till 1177:s tvätta händerna-filmlänk till annan webbplats

Uppdaterad information 28 februari klockan 11:00:

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Enligt Folkhälsomyndigheten är risken för att upptäcka fall av coronasmitta (covid-19) i Sverige hög men risken för allmän spridning i landet bedöms som låg.

Du som har varit utomlands under de senaste 14 dagarna och har feber eller luftvägssymtom som hosta, andnöd eller halsont bör inte bege dig direkt till en vårdmottagning. I stället ska du kontakta Vårdguiden via telefonnummer 1177 för att få information om vart du ska vända dig.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2020-03-05