Landshövdingen på vandring i Håbo

Den 23 juni är det Håbo kommuns tur att stå värd när landshövding Göran Enander gör sin tredje länsvandring för folkhälsan.

Vandringen går över Broby backar, längs Torresta naturstig, genom Kalmarnäslandets naturreservat (bilden nedan) till Vattunöden. En liten båtfärd blir det också för att uppleva Håbo kommun från vattnet.

Förutom kommunalrådet Lotta Grahn Elg och kommundirektören Tobias Arvidsson deltar flera personer från kommunen tillsammans med representanter från Upplandsstiftelsen och näringslivet.

På bilden blickar landshövdingen ut över Mälaren.

Friluftsliv, folkhälsa och naturvård

Syftet med landshövdingens vandringar i länets åtta kommuner är att uppmärksamma betydelsen av friluftsliv, folkhälsa och naturvård.

Vandringarna blir också en introduktion till det kommande Friluftslivets år 2021, där syftet är att få fler människor att upptäcka och förstå värdet av friluftsliv och naturupplevelser.

En grupp människor i naturen med ryggarna mot kameran.

Sidansvarig:

2020-06-23