Internationella suicidpreventiva dagen den 10 september uppmärksammas med ljuständning utanför Håbo kommunhus

På torsdag den 10 september är det Internationella suicidpreventiva dagen och det uppmärksammas med en ljuständning utanför kommunhuset i Bålsta klockan 19.30-20.30.

Genom att uppmärksamma och prata om självmord bryter vi det stigma som finns kring suicid. Tillsammans kan vi öka medvetens kring självmord. Genom att våga fråga och våga prata om suicid kan ett självmord förhindras.

Håbo kommuns kommunalråd Liselotte Grahn Elg deltar tillsammans med tjänstepersoner från kommunen.

Så här organiseras ljuständningen

För att ljuständningen ska kunna genomföras på ett säkert sätt i coronatider kommer ljuständningen att ske utomhus på en anvisad plats för att kunna hålla ett omtänksamt avstånd.

Ta med dig ett eget ljus om du vill tända ett ljus. En person åt gången tänder sitt ljus på anvisad plats och då finns det tillfälle att säga några ord eller sända en tanke till den som ljuset tänds för. Du ställer ditt ljus på en stenlagd yta som arrangeras för ljuständningen.

Mer om suicidpreventiva dagen

Den 10 september är internationella suicidpreventiva dagen. Det är en dag som har lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att belysa arbetet med att förhindra självmord.

Det finns någon att prata med

För dig som är i behov av att prata med någon finns flera nationella telefonlinjer och chattar tillgängliga, det gäller även dig som anhörig till en person med psykisk ohälsa.

Klicka här för att läsa mer

Sidansvarig:

2020-09-11