Fortsatt positiv trend i nöjd kund-index

Halvårsresultatet visar en fortsatt positiv trend i nöjd kund-index, NKI. Håbo kommun genomför en enkätundersökning som mäter servicen inom sex myndighetsområden varje år.

Enkätundersökning mäter servicen inom sex myndighetsområden - brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Det totala resultatet är ett NKI på 73. Föregående år var det 71. De senaste fem åren har vårt reslutat stigit från 63 till 73.

Bygglov

NKI för bygglov ligger på 70. Föregående år var det 68. Tittar vi på senaste fem åren är det en resa från 2015 om 12 enheter, från 58 till 70. Det går att skilja ut hur nöjda företagarna är och deras NKI ligger på 77 för första halvåret 2020 att jämföra med 73 föregående år. Femårsresa på 20 enheter, från 57 till 77.

Miljö- och hälsoskydd

NKI för miljö- och hälsoskydd är 83 att jämföra med år 2019 då det var 67. De senaste fem åren är det en klättring med 19 enheter, från 64 till 83. Företagarnas kundnöjdhet är 77, detsamma som för bygglov. För fem år sedan låg NKI på 70. Det innebär en förbättring med 7 enheter den senaste femårsperioden.

Sammantaget ligger bygglov och miljö- och hälsoskydd inom det som enligt indexet betecknas som högt eller mycket högt.

NKI skala

Det finns inte tillräckligt med svar inom markupplåtelser, serveringstillstånd, livsmedel och brandskydd för att det ska kunna redovisas separat.

Sidansvarig: