Kommunvelometern 2020

Håbo kommun har deltagit i Cykelfrämjandets undersökning Kommunvelometern 2020 med ett resultat på åtta poäng över snittet för gruppen små kommuner. På kommunstyrelsens sammanträde den 8 februari fick förtroendevalda information om Kommunvelometern och mer från resultatet.

Håbos resultat i Kommunvelometern är åtta (8) poäng över snittet för gruppen små kommuner (färre än 50 000 invånare) och Håbo hamnar på en delad tredje plats bland de tolv deltagande små kommunerna i årets Kommunvelometer.

Totalt deltog 40 kommuner där Håbo hamnade på en delad 25:e plats 56 poäng av 90 möjliga.

Håbo har särskilt starka resultat i jämförelse med andra kommuner i delområdet infrastrukturinvesteringar med 12,5 av 20 möjliga poäng. Dessutom maxpoäng i delområdena infrastrukturåtgärder och organisatoriska åtgärder. Nu fortsätter vi arbetet där vi utvecklar vår cykelpolitik, säger Annika Kieri, samhällsplanerare i Håbo kommun.

Mer om Kommunvelometern

Kommunvelometern är Cykelfrämjandets stora nationella granskning av kommuners arbete med cykelfrågor. Genom att delta i undersökningen får kommunen ett nuläge gällande cykeltrafik i kommunen där det går att undersöka vad som är bra och var potentialen till förbättringar finns.

Håbo kommun kommer att delta i Kommunvelometern på nytt år 2022.

Att delta i Kommunvelometern är också ett av kommunens hållbarhetslöften som kommunen har angett till Länsstyrelsen.

Klicka här för att läsa hela rapporten för Håbo kommun.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att läsa mer om kommunens hållbarhetslöften,
håbo.se/hållbarhetslöften

Sidansvarig: