Inget krav på att utrymma och hålla stängt efter alkoholförbudet

Bygg- och miljönämnden beslutade om att tillåta serveringsställen att fortsätta matservering utan att behöva utrymma och hålla stängt klockan 20.30-21.30.

16 februari tog Bygg- och miljönämnden beslut om att restauranger kan fortsätta hålla öppet under sina ordinarie öppettider utan krav på att utrymma och stänga en timme efter alkoholförbudet träder i kraft klockan 20.00.

Restauranger får fortsätta servera mat, folköl och lättdrycker efter klockan 20.00 på kvällen. Förbud om att servera alkohol gäller i enlighet med förordningen (2020:956) om tillfälligt förbud mot servering av alkohol.

Alkoholförbudet från klockan 20.00 gäller till och med 28 februari.
Från och med 1 mars till 11 april gäller alkoholförbudet från klockan 22.00

Förordning (2020:956) om tillfälligt förbud mot servering av alkohollänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Överklagat beslut
Nyhet om överklagat beslut