Kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg om uppdrag och omorganisation

En ny kommunledning, som tillsattes hösten 2020, tar nu krafttag för att arbeta med bland annat arbetsmiljö och värdegrund i Håbo kommun. Vi ser framåt och tillsammans skapar vi en organisation med struktur, ordning och reda. Just nu är vi mitt i en omfattande omorganisation som är en del av att hantera organisationens problem.

Anledningen till vårt arbete är att kommunstyrelsen under hösten 2018 gav ett uppdrag till dåvarande kommunledning att arbeta fokuserat med bland annat värdegrund och arbetsmiljö. Vi kan konstatera att det arbetet inte genomfördes på det sätt vi önskade.

KPMG genomförde under 2020 en revisionsgranskning av Håbo kommun, som i sin bedömning ger kommunen hård kritik för att inte ha genomfört arbetsmiljöarbete under flera år.

Omorganisationen är nödvändig för att vi ska nå de resultat vi vill och få ett strukturerat arbetssätt för värdegrund och arbetsmiljö. Vi är medvetna om att en omorganisation jobbig för många anställda, men vi behöver styra om och styra upp våra processer, arbetssätt och ta ansvar. På så sätt värnar vi också om en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Det ger oss framtidstro.

För Håbo kommun i framtiden
Kommunstyrelsens ordförande Lotta Grahn Elg (M)

Sidansvarig: