Granskning av kommunernas webbplatser

Informationen till medborgarna har med åren fått en allt större betydelse inom den offentliga sektorn. Fler söker informationen via internet och förväntas hitta information och svar på sina frågor på kommunernas webbplatser.

SKL (Sveriges kommuner och landsting) jämför årligen informationen på samtliga kommuners webbplatser.

Undersökningen består av en självgranskning av kommunens egna webbsidor.

Resultatet av undersökningarn presenteras i den årliga rapporten ”Information till alla”. Du hittar rapporten härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller under relaterad information.

Rapporten för 2017 visade att man i Håbo fann svar på 84% av de 250 frågor man ställt i undersökningen.

-Vi använder SKL undersökningen som ett av underlagen för en ständig förbättring av vår webbplats. All information om våra verksamheten och de beslut som fattas ska alltid finnas tillgängliga och lätta att hitta för våra besökare. Årets resultatet visar att vi behöver arbeta mer med sökmotoroptimeringen, för att göra det lättare att hitta den information som finns på webplatsen, säger Karin Bärudde, Kommunikationschef i Håbo kommun.

Här hittar du SKLs undersökning för samtliga kommuner »Excel

Sidansvarig: Åsa Söder