Information med anledning om beslut fattas på regeringsnivå om landets förskolor stänger

Beslut om stängning av landets förskolor kan komma att fattas på regeringsnivå. Barn- och utbildningsförvaltningen förbereder därför i nuläget tillsammans med ansvariga rektorer i förskolan, verksamheten om sådant beslut skulle fattas inom kommande dagar.

Barn- och utbildningsförvaltningen informerar om att beslut om stängning av landets förskolor kan komma att fattas på regeringsnivå. I nuläget förbereder förvaltningen, tillsammans med ansvariga rektorer i förskolan, verksamheten om sådant beslut skulle fattas inom kommande dagar.

För att minimera smittspridningen ytterligare vill förvaltningen att barn till föräldralediga vårdnadshavare stannar hemma. Detta gäller även barn som har sjuka syskon.

Genom förståelse och respekt för detta ökar möjligheten att ordinarie pedagoger kan vara i tjänst när förskolan är öppen.

Du kan läsa information på följande länkar:

Information som gäller förskolor och grundskolor

Information om coronaviruset

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen