Vi klarar detta tillsammans

En hälsning från kommundirektör Tobias Arvidsson

Vi står inför stora utmaningar med anledning av coronaviruset, men tillsammans klarar vi det. I Håbo kommun anpassar vi våra verksamheter för att kunna hantera en ökad smittspridning. Det finns redan god kunskap, vana och rutiner för att förebygga och hantera smittor av olika slag i det dagliga arbetet.

Kommunen har ett tätt samarbete med Region Uppsala, Länsstyrelsen i Uppsala och övriga kommuner i länet. Vi håller oss uppdaterade och följer ansvariga myndigheters rekommendationer.

Organisation för krishantering

För att hantera konsekvenserna av coronaviruset så effektivt som möjligt har vi kraftsamlat och aktiverat vår organisation för krishantering. Bland annat prioriterar vi så att vi kan upprätthålla våra samhällsviktiga verksamheter. Det gäller framförallt våra äldre- och särskilda boenden samt hemtjänsten.

Verksamheterna fungerar i dagsläget bra, men för att säkerställa att de ska göra det framöver omfördelar vi delar av vår personal så att de kan hjälpa till i vården istället för att utföra sina ordinarie arbeten. Vi rekryterar även personal från företag som har tvingats permittera och genom att annonsera. Klicka här för att läsa annonsen och ansöka

Samlingsplats för hjälp

På Ängsgården 1-2 i Bålsta har vi samlat flera verksamheter som på olika sätt hjälper till.

• Här finns vår bemanningsenhet som möjliggör att personer inom kommunen får nya arbetsuppgifter främst inom våra verksamheter inom vård och omsorg.
  • Här finns också Röda korset som hjälper personer som är 70 år och äldre samt andra riskgrupper med praktiska ärenden. Det kan till exempel vara hjälp med att handla, hämta ut mediciner eller erbjuda stödsamtal.
  • Hit kan man även komma för att lämna material som behövs i vården.
  • Vi har även en frivilligsamordnare som är Håbo kommuns länk mellan kommunen och civilsamhället. Hon vägleder både dig som vill hjälpa till och dig som undrar vilket stöd du kan få.

Klicka här för att läsa mer om vad kommunen gör och hur du kan hjälpa till.

Jag vill önska er en Glad Påsk och tillsammans håller vi i, håller ut och klarar detta!

Tobias Arvidsson, kommundirektör

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen