Ingen risk för dricksvattenförsörjningen i Håbo

Måndagen 13 april uttalade sig Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) om att kemikaliebrist kan påverka tillgången till dricksvatten. Håbo kommuns VA- avdelning jobbar ständigt med frågan att säkra tillgången till dricksvatten och är bra rustade för den här typen av händelser.

MSB meddelade under måndagen 13 april att åtgärder som genomförs för att minska spridningen i den pågående coronapandemin kan leda till brist på kemikalier. Detta omfattar bland annat kemikalier som används inom dricksvattenförsörjningen vilket MSB menar kan få konsekvenser för dricksvattentillgången på sikt.

VA-avdelningen i Håbo kommun arbetar kontinuerligt med att kartlägga och följa upp våra rutiner för att säkerställa att vi kan leverera dricksvatten även om det sker oförutsedda eller extraordinära händelser i samhället. I det arbetet ingår att säkerställa tillgången till nödvändiga kemikalier och vi har alltid en tidshorisont på sex månader.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen