En annorlunda ramadan i vår

För att skydda varandra från smittspridning blir firandet av vårens högtider annorlunda i år. Inför den muslimska fastemånaden ramadan, som avslutas med högtiden id al-fitr/bayram, har myndigheten för stöd till trossamfund sammanställt information från de muslimska trossamfunden i Sverige med anledning av coronapandemin.

Istället för att träffa våra nära och kära för att fira vårens högtider, måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning. Det är budskapet från Folkhälsomyndigheten: "Vårens högtider blir annorlunda i år" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information inför ramadan

Den muslimska fastemånaden ramadan beräknas infalla från slutet av april och avslutas sista veckan i maj. Fastan avslutas med högtiden id al-fitr (kallas också bayram) som firas under tre dagar.

Med anledning av coronapandemin har myndigheten för stöd till trossamfund sammanställt information inför ramadan från de muslimska trossamfunden i Sverige:
Rekommendationer och riktlinjer inför ramadan från de muslimska trossamfunden med anledning av covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Myndigheten för stöd till trossamfunds webbplats kan du även läsa om: Bakgrunden till firandet av ramadan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trossamfundsledare talar om covid-19 (på olika språk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trossamfunden i coronakrisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen