Kvalitet inom vård och omsorg kontrolleras

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har kontrollerat kvaliteten på landets vård- och omsorgsverksamheter under april månad. IVO har kontaktat 1000 verksamheter i landet och syftet är att ta reda på vilka åtgärder landets kommuner har tagit för att förhindra och minska smittspridningen av covid-19.

IVO har per telefon kontaktat ett urval av särskilda boenden, hemtjänstverksamheter och LSS-boenden, såväl kommunala som privata i hela landet. I telefonsamtalen har IVO frågat hur verksamheter arbetar med bland annat basala hygienrutiner och förmågan att ställa om vid upptäckt smitta.

Jag tycker att det är mycket positivt att IVO granskar oss. På så vis kan vi få en bekräftelse i vad vi gör rätt och vi kan få hjälp och vägledning om det är något som vi behöver förbättra. Det är ett sätt, av många, att kvalitetssäkra vår verksamhet. Vi kan dessutom dra lärdom av varandra över hela landet, eftersom vi är flera som är i samma situation. Jag ser fram emot att ta del av resultatet när det presenteras av IVO, säger Elisabeth Lannergård, avdelningschef för socialförvaltningens avdelning för samverkan, kvalité och utveckling.

Klicka här för att läsa mer hur socialförvaltningens vård- och omsorgsverksamheter arbetar.

Klicka här för att läsa mer på Inspektionen för vård och omsorgs (IVOS) webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen