Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Stort engagemang och intresse för att arbeta inom vård och omsorg

Under våren har Håbo kommun arbetat med att säkra och stärka bemanningen till kommunens vård- och omsorgsverksamheter genom att rekrytera extrapersonal och sommarvikarier. Genom annonsering och ett nära samarbete mellan kommunens personalavdelning och socialförvaltning har rekryteringskampanjen gett ett gott resultat med många ansökningar.

Vi har fått en mycket positiv respons med cirka 145 ansökningar och det känns ju såklart väldigt roligt, säger Carina Wiman, HR-specialist.

Ansökningar och intervjuer

När ansökningarna har kommit in har kommunens personalavdelning och chefer på socialförvaltningen löpande kontaktat kandidater för intervjuer.

Vid rekryteringen börjar vi med digitala intervjuer via länk och då får kandidaterna prata med oss på personalavdelningen. Nästa intervju sker med chefer inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter. De som blir erbjudna arbete får sedan introduktion för att lära sig mer om verksamheten och för att få rätt förutsättningar att snabbt komma in i jobbet, säger Carina Wiman.

Tydlig introduktion med fokus på hygienrutiner och rätt arbetsuppgifter

På socialförvaltningen arbetar Pia Johansson och Helene Kos tillsammans om var och hur anställning kan ske. Pia Johansson har ett särskilt ansvar för personal till LSS-verksamheterna som är bland annat gruppbostäder och personlig assistans. Helene Kos har ett särskilt ansvar för personal till äldreomsorgen och hemtjänsten.

Vi går igenom kandidaterna och tillsammans med kandidaten har vi en dialog om i vilken verksamhet som skulle passa bäst. Det handlar alltifrån tidigare erfarenheter, utbildning och intressen, säger Pia Johansson.

När det sedan är dags att börja arbeta inom socialförvaltningens vård- och omsorgsverksamheter börjar det alltid med en introduktion.

Vi har ett introduktionspaket och i det här paketet ingår det flera olika typer av introduktioner. Det börjar med en gemensam och generell introduktion där alla nyanställda introduceras i arbetet på en övergripande nivå som gäller för alla våra vård- och omsorgsverksamheter. Det handlar om alltifrån utbildning i basala hygienrutiner, skyddsutrustning, arbetskläder, ergonomi, tystnadsplikt med mera. Vi har dessutom en verksamhetsspecifik introduktion och den får våra nyanställda på plats i den specifika verksamheten, berättar Pia Johansson.

Stort engagemang och många vill hjälpa till

Genom det stora resultatet och mängden av ansökningar är Carina Wiman på personalavdelningen mycket positiv.

Jag tycker att det här visar ett fantastiskt engagemang som vi kan se från våra medmänniskor i form av att vi fått in så många ansökningar. Vi är glada och stolta över att så många vill hjälpa till och att vi har så många eldsjälar i vårt samhälle, säger Carina Wiman.

Mer information om coronaviruset

Samlad information finns på håbo.se/corona

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Kommun och politk

Klicka för support
Stäng supportfönster