Coronaläget för Uppsala län: Skärpta lokala råd förlängs och publiktaket på 50 personer ligger kvar

De skärpta lokala råden för Uppsala län förlängs. Det beslutade Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Uppsala den idag den 29 oktober.

Publikgränsen på max 50 personer ligger kvar i Uppsala län efter 1 november. Det beslutade Länsstyrelsen idag den den 29 oktober.

Båda besluten gäller till den 17 november men kan komma att förlängas utifrån utvecklingen av smittspridningen.

Förlängning av de skärpta lokala råden för Uppsala län

På torsdagen den 29 oktober beslutade Folkhälsomyndigheten att förlänga de skärpta lokala råd som gäller för Uppsala län som infördes den 20 oktober. Beslutet har fattats av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson efter samråd med regionens smittskyddsläkare. Beslutet förlängs till den 17 november men kan komma att förlängas.

Det betyder att de skärpta lokala råd som gäller för Uppsala län fortsätter att gälla.

De lokala råden för Uppsala län är

För alla som vistas i Uppsala län:

• undvik att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel
  • om möjligt, undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med.

Det innebär bland annat att du ska undvika att både arrangera och gå på fest eller andra sociala arrangemang.

För verksamheter och arbetsgivare gäller bland annat:

• Som dig som är arbetsgivare ska du uppmana personalen till att arbeta hemifrån så långt det är möjligt
  • Du som är arbetsgivare som till exempel har affär eller annan verksamhet med besökare bör vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

Här finns mer information

Uppsala län behåller publiktaket på 50 personer

Publikgränsen på max 50 personer ligger kvar i Uppsala län efter den 1 november. Det beslutade Länsstyrelsen den 29 oktober. Beslutet gäller till och med den 17 november men kan komma att förlängas utifrån utvecklingen av smittspridningen.

Beslutet gäller oavsett plats, sammanhang eller vidtagna smittskyddsåtgärder, vilket inkluderar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på restauranger och andra serveringsställen.

Beslutet är fattat av Länsstyrelsen efter samråd med länets krissamverkansråd samt Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation, mot bakgrund av det allvarliga smittspridningsläget samt belastningen på sjukvården.

Här finns mer information

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen