Nya föreskrifter och allmänna råd till serveringsställen

Folkhälsomyndigheten har beslutat om tydligare råd för bland annat restauranger, caféer och nattklubbar för att minska trängsel och smittspridnng. Nu får det vara maximalt sällskap på åtta personer som får sitta vid ett bord. De nya råden och föreskrifterna gäller från och med den 3 november.

Råden gör det tydligare vilka åtgärder serveringsställen bör vidta för att förebygga trängsel och därmed minska risken för spridning av covid-19. Är ett sällskap större än åtta personer måste det delas upp på flera bord med minst en meter emellan. Om ett serveringsställe vill anordna en konsert, eller liknande ska publiken sitta ner.

Mer information om de nya råden finns på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen