Tillfälliga restriktioner för våra sporthallar och inomhusanläggningar

Smittspridningen fortsätter i samhälllet. Därför har regeringen beslutat att förlänga de nationella resktriktionerna. Vi anpassar våra verksamheter utifrån detta.

Kultur- och fritidsförvaltningen har beslutat att:

• Föreningsledda aktiviteter och träningar i våra sporthallar, gymnastiksalar och ishall kan återupptas för barn och ungdomar födda 2002 eller senare från och med 6 februari. Det sker med hänsyn till det maxantal angivet för varje sporthall.
  • Föreningsledda aktiviteter och träningar i dessa anläggningar för medlemmar som är födda 2001 eller tidigare, kan återupptas när nationella restriktioner hävs.

Max antal personer som får vistas i våra sporthallar och ishall samtidigt:

• Fridegård sporthall: 65 personer
  • Futurum sporthall: 65 personer
  • Gransäter sporthall: 65 personer
  • Västerängens sporthall: 60 personer
  • Slottsgårdens sporthall: 30 personer
  • Fabriksvägens gymnastiksal: 30 personer
  • Räddningsstationens sporthall: 15 personer
  • Futurum gymnastiksal: 10 personer
  • Rungårdens gymnastiksal: 10 personer
  • Ishallen: 100 personer

Beräkningen bygger på pandemilagen men med hänsyn till byggnadernas utformning så att lokalerna kan användas med minskad risk för trängsel.

• Omklädningsrum får användas för att hänga av sig jackor och väskor men inte för ombyten och dusch. Verksamheter som behöver använda omklädningsrum för ombyten (ej dusch) behöver informera Kultur- och fritidsförvaltningen om vilka åtgärder man planerar för att det ska göras på ett säkert sätt.
  • Ishallen håller fortsatt stängt för allmänhetens åkning.
  • Förening som hyr egen lokal av kommunen är ansvarig för att anpassa verksamheten utifrån rådande rekommendationer och föreskrifter från Folkhälsomyndigheten, riktlinjer från specialidrottsförbunden, samt pandemilagen.

Övrigt:

• Utomhusanläggningar håller öppet som vanligt, bokningsbara för föreningar i Håbo (ej ombyten och dusch i omklädningsrum).
  • Träning för yrkesverksamma idrottare sker under samma premisser som träning för barn- och ungdomar födda 2001 eller senare.
  • Ishallen har vidtagit särskilda åtgärder för användning av isyta och omklädningsrum.

Alla föreningar ansvarar för att följa de allmänna rekommendationerna och föreskrifterna från Folkhälsomyndigheten, riktlinjer från specialidrottsförbunden samt pandemilagen.

Simhall

• Simhallen och rehab håller stängt tillsvidare på grund av rådande pandemi. Det gäller för alla utom föreningar som har sin huvudsakliga verksamhet i simhallen.
  • Föreningar måste följa de anpassningar som gjorts i simhallen under pandemin.
  • Alla årskort kommer att förlängas. Personalen hjälper dig med förlängning av kort när simhallen öppnar igen.
  • Barnkalas kan inte bokas under vårterminen 2021. Bokningar för höstterminen kommer att öppnas upp tidigast under sommaren.
  • Årets sommarsimskola är inställd på grund av pandemin.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen