Region Uppsala utökar rekommendationer och ökar provtagning för att förebygga tredje våg

Nu vidtar Region Uppsala ytterligare åtgärder mot smittspridningen av covid-19 för att förebygga en tredje våg. Bland annat utökas rekommendationen om munskydd i kollektivtrafiken till att gälla alla tider. Rekommendationerna är framtagna i samråd med Folkhälsomyndigheten och länsstyrelsen.

Enligt den nya rekommendationen ska engångsmunskydd alltid användas vid resor i kollektivtrafiken, inte bara under vissa tider. Munskydd rekommenderas också i andra inomhusmiljöer, där man vistas under en längre tid (mer än 15 minuter) och inte kan hålla ett avstånd på två meter till andra människor. Undantag görs för skolmiljöer, där nationella rekommendationer fortfarande gäller.

Region Uppsala avråder också från resor inom länet och inom landet som inte är nödvändiga.

I några regioner har smittskyddsläkaren rekommenderat distansundervisning för gymnasiet och högstadiet. I nuläget är det inte något som rekommenderas i Uppsala län då man inte sett någon ökad smittspridning i skolmiljö.

Mer info på Region Uppsalas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen