Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Beredskap

Kvinna som häller upp vatten från en dunk i en kastrull

En kris kan göra att samhället inte fungerar som vi är vana vid. Ett förändrat klimat kan göra att översvämningar och skogsbränder blir vanligare. Händelser i omvärlden kan ge brist på vissa livsmedel. Störningar i viktiga IT system kan påverka elförsörjningen.

Hemberedskap

Visste du att en vuxens dagsbehov av vatten är cirka 2-3 liter? Har du funderat på vilken mat som är energirik samtidigt som den kan förvaras i rumstemperatur under lång tid? Eller hur du laddar din mobiltelefon om du varken har el eller extrabatterier?

Det kan vara svårt att veta hur mycket mat man behöver ha hemma för att klara sig upp till en vecka utan att kunna handla mer i affären. För att hjälpa till att räkna ut ditt behov kan du använda den personliga checklistan nedan. Du skriver in hur många ni är i hushållet och hur länge ni vill klara er på maten så får du ett förslag att utgå ifrån. Listan kan du sedan spara, skriva ut eller skicka via e-post.

Din personliga checklista.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan läsa mer om hur du kan förbereda dig och din familj för en större olycka eller kris på dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmer om hemberedskap

Nedan finns fyra filmer om hemberedskap som visar hur du kan förbereda dig för att ha vatten, mat, värme och information vid en händelse som påverkar din vardag.

Hemberedskap - vattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemberedskap - matlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemberedskap - värmelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemberedskap - informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om krisen eller kriget kommer - broschyr

Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) skickar under v. 22 ut en broschyr till 4,8 miljoner hushåll i Sverige i samband med Krisberedskapsveckan som infaller den 28 maj - 3 juni. Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följderna av allvarliga olyckor, extremt väder, IT attacker eller militära konflikter. Du kan läsa mer på dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där broschyren finns i pdf format och på sammanlagt 14 olika språk.

Informationspåverkan

Informationspåverkan betyder att en stat eller organisation använder vilseledande information för att påverka hur du tycker, tänker, känner och agerar i olika frågor.

En korrekt och trovärdig kommunikation är viktigt ur ett demokratiskt perspektiv, och gör det tydligt för invånare och andra intressenter vad Håbo kommun erbjuder och står för.

Du kan läsa mer om påverkanskampanjer, falska nyheter och källkritik på dinsäkerhet.se.

Attentat

Terrorattentat kan riktas mot enskilda personer eller grupper, mot allmänheten eller mot samhällsviktiga funktioner som elförsörjning eller transportsystem. Även om ett terrorattentat kan utföras på olika sätt och på olika platser så finns det några råd som kan gälla i de flesta situationer.

Du kan läsa mer om hur du ska agera vid ett attentat på dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller se en film från Polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höjd beredskap

För att stärka Sveriges möjligheter att möta en angripare och för att se till så att det viktigaste i samhället fungerar kan regeringen besluta om höjd beredskap.

Du kan läsa mer om höjd beredskap vid krigsfara och krig på dinsäkerhet.se.länk till annan webbplats

Sidansvarig: Louise Lightowler

Kommun och politk

Klicka för support
Stäng supportfönster