Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Information som gäller för Fridegårdsgymnasiet

Uppdaterad 2020-09-04

Anpassningar på gymnasiet

På gymnasiet undviker vi att klasser blandas med andra klasser och vi håller avstånd där vi kan hålla avstånd. I caféet har vi spridit ut möblerna för att öka avståndet och i matsalen är eleverna uppdelade klassvis i olika rum. Rutinerna i matsalen är också anpassade för att minska risk för smittspridning, exempelvis hur eleverna hämtar mat och tar bestick. Vi uppmanar eleverna att tvätta händerna och det finns handsprit utplacerat vid ingången till matsalen och på många andra platser i skolan.

Vi pratar om situationen med eleverna och har märkt upp skolan för att påminna elever och personal om folkhälsomyndighetens rekommendationer. Städrutinerna är också utökade så att det städas och torkas ytor varje dag och vi har placerat ut rikligt med handsprit och tvål. Vi håller inte heller några större sammankomster eller möten med elever eller personal i skolan.

När det gäller att ta sig till och från skolan så uppmanar vi, att alla som kan cykla eller gå till skolan gör det, så att de som måste ta bussen kan göra det med avstånd till andra.

Tillsammans håller vi skolan öppen

Vårt arbete med att bedriva verksamheten i en kris i normalläge fortsätter. Det kommer nya frågor varje dag som är kopplade till situationen vi befinner oss i och vi hjälps åt för att lösa saker som dyker upp. För oss är det ett ständigt pågående arbete som kommer att fortsätta under hösten. Tillsammans håller vi skolan öppen!

Vi tar hand om varandra genom att följa rekommendationerna:

  • stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom
  • tvätta händerna ofta och noga
  • hålla avstånd där du kan hålla avstånd

Uppdaterad 2020-08-03

Från och med 17 augusti 2020 är Fridegårdsgymnasiets elever välkomna till skolan igen

Gymnasiet följer de rekommendationer och föreskrifter som huvudmannen, regeringen och myndigheterna ger. Från och med 17 augusti 2020 är våra elever välkomna till gymnasiet igen. Om läget skulle förändras under hösten så kan det innebära att myndigheterna fattar nya beslut gällande undervisningen.

Uppdaterad 2020-06-01

Utbildningsministern meddelade den 29 maj att gymnasiet kan återgå till mer normal skolverksamhet i höst. Fridegårdsgymnasiet förbereder nu inför att våra elever kan komma till skolan igen den 17 augusti.

Gymnasiet följer de rekommendationer och föreskrifter som huvudmannen, regeringen och myndigheterna ger oss. Om läget skulle förändras under hösten så kan det innebära att myndigheterna fattar nya beslut gällande undervisningen.

Distansundervisningen på Fridegårdsgymnasiet pågår till vårterminens slut. Distansundervisningen kommer att ske enligt ordinarie schema och kurserna fortsätter. Undervisande lärare checkar in elever och följer upp att de följer undervisningen.

2020-03-18

Fridegårdsgymnasiet ställer om och går över till distansundervisning från och med 18 mars 2020

Elever tar med material och datorer hem

Samtliga elever tar med sig sina böcker och datorer hem den 17 mars. Friska elever kan återvända till skolan för att hämta sina lärverktyg eller skicka en frisk person att hämta verktyg och material efter kontakt med mentor. Elevkoden till Fridegårdsgymnasiet kommer att fungera till och med fredagen den 20 mars. Från och med måndagen den 23 mars så måste elever som behöver hämta material eller dator i skolan först kontakta sin mentor.

Eleverna får mer information från skolan

Elever kommer att få information löpande via Sharepoint/Fridegårdsgymnasiet/Elevsidan (skolans interna informationskanal). På Office 365 och verktygen som finns där kommunicerar elever med mentorer och undervisande lärare gällande undervisningen.

Detta gäller för gymnasiesärskolan

Elever på de individuella programmen kommer att undervisas som vanligt eftersom dessa elever inte kan undervisas på distans. Elever på de nationella programmen, med något undantag, ska undervisas på distans. LSS-verksamheten bedrivs som vanligt för alla de elever som omfattas av LSS-beslut.

Vi arbetar tillsammans och tillsammans kommer vi att klara detta.

– Du som är förälder eller vårdnadshavare har en viktig roll i att stödja din ungdom i de nya förutsättningarna med distansundervisning och med att understryka att deras gymnasieutbildning pågår nu! Inte sen. Skolledningen arbetar vidare med att säkerställa elevernas undervisning som har hög prioritet. Vi arbetar tillsammans och tillsammans kommmer vi att klara detta, hälsar skolledningen.

Har du frågor så är du välkommen att kontakta skolledningen.

Mer information och nyheter från skolan hittar du på skolans webbplats:
fridegårdsgymnasiet.se

Nyhetspublicering från Fridegårdsgymnasiet

Till Informationssidan om coronaviruset på Håbo.se

Sidansvarig: Louise Lightowler

2020-09-29

Kommun och politk

Klicka för support
Stäng supportfönster