Årskortet i simhallen förlängs

Med anledning av coronaviruset och covid-19 förlängs giltighetstiden för årskorten till Bålsta simhall.

Mellan den 6 april och den 12 juni 2020 förändrade Håbo kommun öppettiderna till Bålsta simhall. Förändringen innebar begränsningar för kunderna då simhallen hade stängt på kvällar och helger. Som kompensation har kommunen därför beslutat att förlänga giltighetstiden för samtliga kunder med giltigt årskort under denna period med den tid som kortet varit giltigt, som mest 10 veckor. Har kortet gått ut under perioden 6 april -12 juni förlängs giltighetstiden med motsvarande dagar som fanns kvar på kortet den 6 april.

Så här gör du

Ditt kort kommer automatiskt att förlängas och förlängningen gäller från och med den 24 augusti 2020 (vecka 35). Vid ditt första besök efter sommaren behöver du lämna in ditt kort i receptionen som skriver dit det nya slutdatumet. Har du inte kvar ditt kort kan simhallen ordna ett temporärt kort för den återstående tiden.  Du som har årskort som gått ut under perioden 6 april-16 augusti  får förlängd giltighetstid är du köper nytt årskort.

Till personer som är över 70 år eller tillhör annan riskgrupp

Du som är över 70 år eller tillhör annan riskgrupp behöver vara extra försiktig med anledning av coronaviruset och covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla i riskgrupper att begränsa sina närkontakter, främst inomhus, så långt det är möjligt. Därför kommer förlängningen av årskorten för dig förlängningen av årskorten som inte kan eller har kunnat nyttja simhallen under denna period att gälla från och med den 16 mars 2020 och till dess att pandemin är över eller att rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten förändras för dessa riskgrupper. Detta gäller för dem som inte kunnat utnyttja sitt årskort på grund av detta.

Så här gör du om du tillhör en riskgrupp

För att förlänga giltighetstiden på ditt årskort behöver du kontakta simhallen på arskortsimhallen@habo.se eller 0171-526 75 senast den 31 oktober. För att din förlängning ska beviljas behöver du kunna visa att du tillhör en riskgrupp, antingen genom giltig legitimation om du är över 70 år eller genom ett läkarintyg som styrker ditt hälsotillstånd.
Här kan du läsa me om vilka som tillhör riskgrupper för covid.19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Återgång till ordinarie öppettider

Simhallen öppnar med ordinarie öppettider den 17 augusti 2020 (vecka 34). Du kan givetvis bada även denna vecka om du önskar. Observera att inga årskort till simhallen kommer att återbetalas.

Frågor

Har du frågor gällande årskortet kan du antingen skicka e-post till simhallen@habo.se eller ringa 0171-526 75

Sidansvarig: Louise Lightowler

2020-08-04