Besöksförbudet på äldreboenden upphör 1 oktober

Den 15 september meddelade Regeringen att det nationella besöksförbudet på äldreboenden upphör den 1 oktober.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram rekommendationer som stöd för besöken som kommer skickas ut till kommunerna. Rekommendationerna ska innehålla instruktioner kring besöksrutiner, med fokus på avstånd och hygien för att minska risken för smittspridning. Stöden och föreskrifterna tillämpas från och med den 1 oktober 2020.

När vi har tagit emot de nya rekommendationerna kommer vi återkomma med mer information om vad som gäller vid besök så att besök kan ske på ett säkert sätt och därmed förhindra smittspridning.

Klicka här för att läsa mer på regeringens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att läsa mer på socialstyrelsens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bakgrund

Regeringen beslutade om nationellt besöksförbud den 30 mars som började gälla från 1 april.

Under sommaren, 15 juni och 20 augusti beslutade Regeringen att förlänga besöksförbudet.

Klicka här för att läsa information från 15 juni på Regeringens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att läsa information från 20 augusti på Regeringens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Louise Lightowler

2020-09-16