Skärpta lokala råd för Håbo och Uppsala län

Just nu sker en snabb ökningstakt i spridningen av covid-19 i Uppsala län. Från och med igår den 20 oktober gäller skärpta råd för länet i syfte att minska spridningen av covid-19. Beslutet gäller två veckor framåt.

I Uppsala län har antalet bekräftade fall och personer på sjukhus ökat under de senaste veckorna. Därför har Folkhälsomyndighetens generaldirektör i samråd med regionens smittskyddsläkare, länsstyrelsen och hälso- och sjukvården, fattat beslut om att lokala allmänna råd ska gälla under en begränsad tid för att ytterligare bromsa det lokala utbrottet.

För alla som vistas i Uppsala län

• undvik att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel och
  • om möjligt, undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

Det innebär bland annat att du ska undvika att både arrangera och gå på fest eller andra sociala arrangemang.

För verksamheter och arbetsgivare gäller bland annat

• Som arbetsgivare ska du uppmana personalen till att arbeta hemifrån så långt det är möjligt
  • Arbetsgivare som till exempel har affär eller annan verksamhet med besökare bör vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

Här finns mer infortmation om de skärpta lokala råden

Pressmeddelande från Region Uppsalalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens beslut om införande av lokala allmänna råd för Uppsala länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information med anledning av coronaviruset i Håbo