Coronaläget för Uppsala län: Skärpta lokala råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala råden för Uppsala län förlängs till den 13 december. Det beslutade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala idag den 17 november.

De skärpta lokala råden för Uppsala län infördes den 20 oktober och har förlängts vid ett tidigare tillfälle till den 17 november.

De lokala råden för Uppsala län är

För alla som vistas i Uppsala län:

• undvik att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel
  • om möjligt, undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.

För verksamheter och arbetsgivare gäller bland annat:

• Som dig som är arbetsgivare ska du uppmana personalen till att arbeta hemifrån så långt det är möjligt
  • Du som är arbetsgivare som till exempel har affär eller annan verksamhet med besökare bör vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

Här finns mer information

Sidansvarig: Louise Lightowler