Kommunen stänger flera verksamheter för att minska smittspridningen

Simhallen, ishallen och övriga idrottshallar stängs från och med måndag 21 december till och med den 24 januari. Biblioteket är stängt för besök men lån och inlämning av böcker kan göras vid dörren.

Anledningen är de nya skärpta restriktioner som regeringen och folkhälsomyndigheten presenterade den 18 december. All kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska hållas stängd till den 24 januari. Detta för att minska smittspridningen.

Det innebär att all verksamhet i idrottshallar, bibliotek och simhall är stängda för föreningsverksamhet och fysiska besök. Det gäller även föreningsidrott för yngre barn.

Verksamheter som är tillgängliga

• Utomhusanläggningarna är öppna för bokningar med begränsat antal tränande.
  • Simskola och idrottslektioner påverkas inte.
  • Boklån på biblioteket kan göras via webben eller telefon och lämnas ut med säkert avstånd i entrén.
  • Fritidsgårdarna att hålla öppet under perioden men flyttar utomhus till centrum i Bålsta.
  •

Vi har gjort en avvägning där vi ser att fritidsgårdarna spelar en viktig roll för ungdomar som har det tufft hemma och för att undvika social oro. Däremot kommer vi att flytta ut verksamheten till centrum där vi bygger en temporär utemiljö med tält, varm choklad, musik, utmaningar och häng. Anledningen är att fritidsgårdens besökarantal växer och det kommer vara svårt att hålla avstånd inomhus., säger Jytte Rüdiger, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Håbo kommun.

Sidansvarig: Louise Lightowler