Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Skärpta nationella restriktioner – så här påverkas kommunens verksamheter

Här hittar du samlad information hur kommunens verksamheter påverkas med anledning av Regeringens beslut om skärpta restriktioner och förlängning av beslutet.

Så här påverkas verksamheterna i Håbo kommun – senast uppdaterad 10 mars

Simhallen

 • Simhallen och rehab håller stängt tillsvidare på grund av rådande pandemi. Det gäller för alla utom föreningar som har sin huvudsakliga verksamhet i simhallen.
 • Föreningar måste följa de anpassningar som gjorts i simhallen under pandemin.
 • Alla årskort kommer att förlängas. Personalen hjälper dig med förlängning av kort när simhallen öppnar igen.
 • Barnkalas kan inte bokas under vårterminen 2021. Bokningar för höstterminen kommer att öppnas upp tidigast under sommaren.
 • Årets sommarsimskola är inställd på grund av pandemin.

Läs mer om simhallen

Ishallen

Ishallen håller fortsatt stängt för allmänhetens åkning.

Kommunens sporthallar och inomhus- och utomhusanläggningar

 • Föreningsledda aktiviteter och träningar i våra sporthallar, gymnastiksalar och ishall kan återupptas för barn och ungdomar födda 2002 eller senare från och med 6 februari. Det sker med hänsyn till det maxantal angivet för varje sporthall.

 • Föreningsledda aktiviteter och träningar i dessa anläggningar för medlemmar som är födda 2001 eller tidigare, kan återupptas när nationella restriktioner hävs.

 • Utomhusanläggningar håller öppet som vanligt, bokningsbara för föreningar i Håbo (ej ombyten och dusch i omklädningsrum).

 • Omklädningsrum får användas för att hänga av sig jackor och väskor men inte för ombyten och dusch. Verksamheter som behöver använda omklädningsrum för ombyten (ej dusch) behöver informera Kultur- och fritidsförvaltningen om vilka åtgärder man planerar för att det ska göras på ett säkert sätt.

Håbo bibliotek

Biblioteket öppnar igen måndag den 25 januari och återgår då till höstens reducerade öppettider.

Mer om Håbo biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ungdomsgårdarna/Fritidsgårdarna

Den 25 januari öppnar Generator och Slottsgården sin verksamhet inomhus igen. Det är begränsat antal besökare och olika öppettider för yngre och äldre barn.

För att besöka gårdarna behöver du anmäla dig. All information om hur du anmäler dig och öppettider finns från och med måndagen den 25 januari på Fritidsgårdarnas webbsida

Öppna förskolan Nyckelpigan

Öppna förskolan nyckelpigan öppnar utomhus i coronaanpassad form den 1 februari.
Förskolan Nyckelpigan

Öppna förskolan Ekorren

Öppna förskolan Ekorren öppnar utomhus i coronaanpassad form den 1 februari.

Förskolan Ekorren

Kommunhuset

Kommunhusets ordinarie öppettider

Det finns flera sätt att kontakta kommunen. Kontaktcenter kan svara på dina frågor om du:

Återvinningscentralen

Bytesboden håller stängt till 31 mars.
Återvinningscentralen

Fridegårdsgymnasiet

Från och med måndag 1 februari justerar Fridegårdsgymnasiet sin undervisningsform till en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning. Det gäller för alla nationella program på Fridegårdsgymnasiet (med samma undantag som tidigare).
Fridegårdsgymnasiet

Högstadieskolorna

Håbo kommun har beslutat att högstadiets elever den 25 januari - 5 februari fortsatt har distansundervisning varvat med närundervisning.

Varje skola planerar utifrån sina förutsättningar för att trappa ner distansundervisning till förmån för närundervisning. Därefter övergår högstadiet helt till närundervisning från vecka 6.

Klicka här för att läsa mer

Socialförvaltningens verksamheter

Som en försiktighetsåtgärd stängdes socialförvaltningens verksamheter som som är öppna för allmänheten och det gjordes i mars. Verksamheterna håller fortsatt stängt.


De skärpta nationella restriktionerna

Beslut 21 januari

Den 21 januari meddelade regeringen om ytterligare förlängningar av nationella restriktioner som alkoholservering efter 20.00, arbete hemifrån, distansundervisning, munskydd i trafiken och hålla icke-nödvändiga verksamheter stängda.

Dock undantas idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare, såväl utomhus som inomhus.

Läs mer:

Beslut 18 december

Den 18 december meddelade Regeringen och Folkhälsomyndigheten skärpta restriktioner som innebär bland annat att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska hållas stängd till den 24 januari. Detta för att minska smittspridningen.Regeringen presenterade vid pressträffen följande skärpta åtgärder:

 • Alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20.00 på serveringsställen. Detta gäller från och med den 24 december.

 • Folkhälsomyndigheten sänker maxantalet i ett sällskap på restaurang från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.

 • Folkhälsomyndigheten ger besked om att köpcentrum, butiker och gym snarast behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.

 • Folkhälsomyndigheten förlänger den rekommendation om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021.

 • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.

 • Folkhälsomyndigheten kommer att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan ikraftträdande. Ikraftträdande den 7 januari.

 • Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.

Läs mer på:

Nationella föreskrifter och råd från 14 december

Vidare gäller också de nationella föreskrifterna och allmänna råd för hela landet.

För att undvika spridning av covid-19 bör du

 1. stanna hemma vid symtom på covid-19,
 2. tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion, och
 3. hålla dig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren.

Vidare ska du

 • Begränsa nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.

 • Om du träffar andra personer än de i din mindre krets bör ni undvika att vara nära varandra, framförallt i mindre utrymmen under en längre tid, och med fördel umgås utomhus.

 • Hålla avstånd till andra människor

 • Arbeta hemifrån så ofta det är möjligt.

 • Undvika platser där det finns trängsel och om möjligt handla ensam.

 • Undvika att resa om det inte är nödvändigt. Om det är nödvändigt ska det ske på ett smittskyddsäkert sätt.

 • De nya råden gäller tillsvidare. Länsstyrelsens beslut om maximalt åtta personer vid en allmän sammankomst och offentlig tillställning ligger kvar.

Klicka här för att läsa mer

Sidansvarig: Louise Lightowler

Kommun och politk

Klicka för support
Stäng supportfönster