Omfattande spridning av covid-19 i Uppsala län pågår - ta ditt ansvar

Det pågår just nu en omfattande spridning av covid-19 i Uppsala län. Alla som vistas i länet uppmanas att ta sitt ansvar för att förhindra sjukdom och rädda liv. Här kommer information från Region Uppsala.

Region Uppsala rapporterar att belastningen på sjukvården i Region Uppsala har ökat kraftigt under påskhelgen som en följd av den ökade smittspridningen.

På tisdagen den 6 april meddelade Region Uppsala att det vårdades 131 patienter på sjukhus för covid-19, varav 25 på intensivvårdsavdelning. Inflödet av patienter beskrivs som stort. Under den senaste veckan, vecka 13, har sammanlagt 44 patienter vårdats med intensivvård, det högsta veckoantalet under hela pandemin.

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör vädjar nu till invånarna i Uppsala län att göra allt de kan för att inte sprida smitta eller själva bli smittade.

Vården arbetar på sin maxkapacitet. Nu hänger det på oss alla att få stopp på det. Utgå från att alla du möter är smittade och agera därefter. Håll dig borta från människor och om du inte har något val – se till att skydda dig med munskydd, handtvätt och handsprit.

Myndighetsmeddelande från smittskyddsläkaren i Uppsala län

• Får du minsta symtom - stanna hemma och testa dig.
  • Håll minst två meters avstånd både inomhus och utomhus.
  • Träffa inga nya kontakter och ordna inga fester
  • Arbeta hemifrån om du kan.
  • Om du måste resa kollektivt, använd munskydd.

Sidansvarig: Louise Lightowler