Många restriktioner tas bort den 29 september

Regeringen meddelade på presskonferensen den 7 september att landet nu går in i steg fyra av de totalt fem stegen för avveckling av restriktioner med anledning av covid-19. Det innebär att många restriktioner försvinner den 29 september.

Det gäller bland annat publikbegränsningar och begränsningar inom restaurangsektorn. Samtigt är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig. Det viktigaste skyddet mot covid-19 är en hög vaccinationstäckning. Det är också viktigt att komma ihåg att restriktionerna gäller till och med den 28 september.

Information från Folkhälsomyndigheten om vad som gäller från 29 september  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regeringens plan för avveckling av restriktioner i fem steg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Restriktioner till och med 28 september Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen