Så kan du hjälpa till - du behövs

Tillsammans kan vi hjälpa våra medmänniskor, grannar, släktningar och vänner. Du kan hjälpa till.

Du kan anmäla dig som volontär för Röda korset och göra tillfälliga uppdrag som till exempel kan vara att handla och leverera mat- och/eller apoteksvaror.

Håbo kommun behöver skyddsmaterial. Om du kan skänka tar vi tacksamt emot.Du kan också kontakta kommunens frivilligsamordnare - om du eller din förening vill hjälpa till.

Vi söker dig till våra verksamheter inom vård och omsorg!

Vill du ta chansen att göra något viktigt och betydelsefullt? Vi söker:

• dig som har utbildning och erfarenhet inom vård och omsorg
  • dig som saknar utbildning men vill ta chansen att prova ett arbete där du betyder mycket för andra.

Vi söker både dig som kan börja arbeta med kort varsel och stötta upp i våra verksamheter och dig som är intresserad av att jobba som sommarvikarie i någon av våra verksamheter.

Skicka in din ansökan redan idag. Här kan du läsa hela annonsen och ansökalänk till annan webbplats

Volontär för Röda Korset

Kontakta Röda Korset om du också vill vara med och hjälpa till som volontär.

Läsa mer och anmäl dig som volontärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefonnummer: 076-262 65 82

Skänka skyddsmaterial

Har du eller ditt företag material som kan användas tar vi tacksamt emot det.

Det här materialet behöver vi:

• OH-film (kan användas för att tillverka skyddsvisir)
  • Visir
  • Handsprit/handdesinfektion
  • Ytdesinfektion
  • Munskydd klass II, IIR, FFP2 och FFP3
  • Förkläden med ärm.

Så lämnar du material

Välkommen att lämna in material:

Plats: kontaktcenter, kommunhuset, Centrumleden 1, Bålsta

Tid: måndagar - torsdagar klockan 8.00-16.00, fredagar klockan 8.00-15.00, dag före röd dag klockan 8.00-12.00.

Om du inte har möjlighet att lämna materialet kan vi komma och hämta det. Hör av dig till något av telefonnumren här nedanför.

Vi arbetar förebyggande för att trygga tillgången på skyddsutrustning i kommunens vård- och omsorgsverksamheter. Det material vi får in från privatpersoner och företag är ett välkommet komplement i detta arbete.

Stort tack på förhand för din hjälp!

Frågor?

Telefonnummer: 0733-165 708 eller 0733-165 701

E-postadress: materialinsamling@habo.se

Kommunens frivilligsamordnare

Frivilliga kan komplettera med hjälp och stöd som inte ingår i kommunens ansvarsområde. I den rådande situationen behöver vi ta tillvara alla resurser i samhället.

Välkommen att kontakta frivilligsamordnare Tina Tiefensee om du, din förening, grupp, organisation eller ditt företag vill hjälpa till och göra en insats för en eller flera medmänniskor.

Telefon: 0171-525 74, 070-617 14 31
E-post: frivillig@habo.se