Skärpta lokala råd för Uppsala län

Från den 20 oktober gäller skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19. Råden gäller till den 13 december. Det beslutade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala idag den 17 november.

De lokala råden för Uppsala län är

För alla som vistas i Uppsala län:

• undvik att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel
  • om möjligt, undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.

Det innebär bland annat att du ska undvika att både arrangera och gå på fest eller andra sociala arrangemang.

För verksamheter och arbetsgivare gäller bland annat:

• Som dig som är arbetsgivare ska du uppmana personalen till att arbeta hemifrån så långt det är möjligt
  • Du som är arbetsgivare som till exempel har affär eller annan verksamhet med besökare bör vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

Sidansvarig: Louise Lightowler

2020-12-04