Testa dig för covid-19 och antikroppar

Du som bor i Uppsala län kan testa dig om du har covid-19 eller om du har haft sjukdomen. Region Uppsala erbjuder två olika test.

Provtagningstest för covid-19

Det ena provet är för att se om du har covid-19. Provtagningen är kostnadsfri och kan göras vid stationerna för provtagning i Bålsta, Enköping, Uppsala, Tierp och Östhammar.

I Bålsta kan du testa dig hos BålstaDoktorn som har öppnat upp för provtagning för barn och vuxna som har symtom för covid-19 (gäller från årskurs 4).

Bålstadoktorn finns på Sjövägen 12 i Bålsta.

Även barn och ungdomar från årskurs fyra till och med gymnasiet testa sig vid symptom som förkylning, hosta, feber och ont i halsen för att se om de har en pågående Covid-19-infektion.

Klicka här för att läsa mer och boka tid.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antikroppstest

Vill du veta om du har haft covid-19 och har utvecklat antikroppar tar du ett blodprov.

Du får betala 200 kr för provtagningen, avgiften ingår inte i högkostnadskyddet.

Du ska vara symtomfri i minst 14 dagar

Det måste ha gått minst två veckor sedan du blev frisk för att testet ska fungera. Alltså ska du inte boka tid tidigare än så.

Provtagning erbjuds från 16 år

Provtagning erbjuds från 16 år. Barn testas inte för antikroppar om det inte anses medicinskt nödvändigt. Det beror på att barn inte utvecklar antikroppar i samma utsträckning som vuxna och det gör provsvaren alltför osäkra.

Boka tid

För att ta prov för antikroppar i Uppsala län behöver du boka tid.

Klicka här för att komma till 177 webbplats för att läsa mer och hur du bokar tidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsfilmer från Folkhälsomyndigheten

Vad är ett PCR-test och vad är ett antikroppstest? Test för covid-19

Testa dig om du har symtom på covid-19

English: What is a PCR test and what is an antibody test? Tests for COVID-19

English: Get tested if you have any symptoms of COVID-19

وماهو اختبار الأجسام المضادة؟ اختبار للكوفيد-19PCRماهو اختبار

إفحص نفسك إذا كانت لديك أعراض كوفيد -19!

Waa maxay Batidhaanka PCR iyo badhitaanka Antikroppstest? Waa badhitanaada cudurka covid-19

Baadhitaan samee hadii aad leedahay astamaha cudurka covid-19

Sidansvarig: Louise Lightowler