Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Nattvandring i Håbo kommun

Föreningar som är berättigad till Håbo kommuns föreningsbidrag kan ansöka om att nattvandra.

Syftet med nattvandringsbidraget är att stärka intresset för nattvandring och öka vuxennärvaron i miljöer där ungdomar vistas. Nattvandringsbidraget ger föreningslivet möjlighet att stärka sin klubbkassa och vid vandring träffa ungdomar, föräldrar och nya målgrupper för medlemsvärvning med mera.

Nattvandrande förening som tilldelats nattvandringskväll engagerar sex stycken vuxenvandrare över 18 år och utser en kontaktperson inom gruppen/föreningen att fungera som vandringsvärd. Även föräldrar som inte tillhör föreningen är välkomna att vandra med den ansvariga föreningen.

Nattvandringen sker utvalda fredag- och lördagskvällar mellan klockan 20.30 - 24.00, i Bålsta och Skokloster. Föreningens kontaktperson ansvarar för värdskap både för föreningens engagerade nattvandrare och andra vuxna som ansluter för att vandra.

Kontaktpersonen går igenom ”gyllene regler”, vandringsrutt, västar, telefonnummer samt att lista på vuxenvandrare upprättas och återrapporterar till kommunen.

Rutiner för nattvandrare Pdf, 131.7 kB, öppnas i nytt fönster.

 

Nattvandringsersättningen betalas ut till förening som ansökt, beviljat och genomfört nattvandring. Ersättning för genomförd nattvandringskväll utgår med 2400 kronor per kväll. Bidraget utbetalas till det konto som uppgivits i kommunens föreningsregister.

  • Vuxenvandra i grupper om minst två personer, tre rekommenderas.
  • Var synlig, observera och hjälp. Tillkalla hjälp om nödvändigt.
  • Lyssna på och prata med ungdomarna. Agera rådgivande inom ramen för ”sunt förnuft”.
  • Hjälp till med första förband eller ett telefonsamtal. Verka för samverkan med Bålstapolarna och Polis.
  • Som vuxenvandrare får man aldrig beslagta alkohol från någon, oavsett om det är barn, ungdomar eller vuxna. Det är endast Polis som får göra detta!
  • Är man osäker vid vuxenvandring – ta alltid kontakt med Bålstapolarna eller med Polisen för råd och hjälp.
  • Gå aldrig in i något med risk för dig själv.
  • Avsluta när ni känner att det är tillräckligt, för det mesta går man hem klockan 24.00. Finns behov och möjlighet stannar en ute längre, några kanske är mer kvällspigga än andra!
  • Viktigt när det gäller vuxenvandring. Ingen får eller ska uppfattas som någon väktare, lagens förlängda arm eller medborgargarde. Vi är bara vanliga vuxna som bryr oss.

Håbo kommun samlar in dina personuppgifter i syfte att kunna handlägga ansökan, ta kontakt, informera om regler och försäkring vid nattvandring. Vi behandlar dina uppgifter med stöd av Artikel 6 1 a i dataskyddsförordningen, samtycke. Personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter är Charlotta Carlsson, Kultur- och livsmiljöavdelningen i Håbo kommun.

Läs mer om dina rättigheter, hur Håbo kommun hanterar personuppgifter samt hur du kommer i kontakt med dataskyddsombudet på habo.se/personuppgifter.

Kontakt

För frågor eller mer information, mejla till forening@habo.se

Sidansvarig: Linda Shala

Klicka för support
Stäng supportfönster