Suomalainen elokuva

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski tutustuu salaperäiseen apteekkariin, joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Ikäraja: 7 vuotta

Elokuva on tekstitetty ruotsiksi.

Päivämäärä: keskiviikkona 7. joulukuuta
Aika: kello 18.00
Paikka: Bio Borgen, Bålsta

Liput: Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta 23. marraskuuta alkaen

Håbon kunta, osa suomenkielen hallintoaluetta.

Yhteydenotot

Sähköposti: raisa.holm@habo.se

Finsk film med svensk text

Vinski och osynlighetspulvret

Juha Wuolijokis Vinski och osynlighetspulvret baserar sig på den av många generationer älskade boken från 1954: ”Koko kaupungin Vinski" (Hela stadens Vinski).

Vinski och osynlighetspulvret utspelar sig i den påhittade staden Hömpstad, som har hamnat i en riktig brottsvåg. Inbrott och rån har blivit en del av stadens invånares vardag, och för att hjälpa polisen skulle det nu behövas en riktig superhjälte. Skolpojken Vinski lär känna en mystisk apotekare, som erbjuder Vinski möjligheten att bli Hömpstads egen hjälte.

Apotekarens hemlighet är ett osynlighetspulver, som gör att Vinski kan hjälpa staden som hamnat i klorna på kriminaliteten. Det är ändå inte lätt att vara en superhjälte, när Vinskis mamma Krista på samma gång har börjat dejta säkerhetsföretagaren Antero.

Det svåraste för Vinski är ändå att hålla superhjältearbetet hemligt. Han har lovat apotekaren att inte berätta om pulvret för någon, alltså behöver Vinski verkligen vara en osynlig hjälte för att kunna rädda Hömpstad.

Ikäraja: 7 vuotta

Datum: onsdagen den 7 december
Tid: klockan 18.00
Plats: Bio Borgen; Bålsta

Biljetter: Hämta din gratisbiljett på Håbo bibliotek från 23 november

Håbo kommun, del av finskt förvaltningsområde.

E-post: raisa.holm@habo.se

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen