Suomalainen perhe-elokuva

Sihja - kapinaa ilmassa

Elokuva kiltin pojan ja omintakeisen keijun ystävyydestä.

Alfred on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiittinen. Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia ja Eerik ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä.

Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää samalla rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta.

Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.

Ikäraja: 7 vuotta

Elokuva on tekstitetty ruotsiksi.

Päivämäärä: keskiviikkona 22. helmikuuta 2023
Aika: kello 18.00
Paikka: Bio Borgen, Bålsta

Liput: Elokuvanäytökseen on vapaa pääsy. Näytökseen mahtuu 150 osallistujaa, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Håbon kunta, osa suomenkielen hallintoaluetta.

Yhteydenotot

Sähköposti: raisa.holm@habo.se

Finsk familjefilm

Sihja, rebellälvan

En film om vänskapen mellan en snäll pojke och en originell älva.

Alfred är en lite ensam stadspojke som älskar fjärilar. En dag hittar Alfred en älva; som är smutsig, rufsig i håret och enligt Alfred helt ljuvlig. Hon heter Sihja Holkpipare. Sihja är en dåligt uppfostrad men bedårande älva som till och med får Alfred att våga flyga med henne. Alfreds föräldrar förundrar sig över flickans beteende, men är glada över att Alfred för en gångs skull hittat en vän.

Alfreds pappa Eerik jobbar på en gödselfabrik där chefen är en mystisk kvinna som heter Lisbeth. Det har gått dåligt för fabriken och dess räddning ska nu bli ett gödningsmedel som familjens granne Perttu har utvecklat. Mirakulaus-medlet gödslar växterna och dödar samtidigt ogräset.

Riktigt äventyrligt blir det, då Sihja och Alfred försöker reda ut varför det plötsligt hittas så många döda fåglar på stadens gator. Med hjälp av sin påhittighet och Sihjas älvkrafter lyckas barnen slutligen förhindra en miljökatastrof.

Ålder: 7 år

Filmen är textad på svenska.

Datum: onsdagen den 22 februari 2023
Tid: klockan 18.00
Plats: Bio Borgen; Bålsta

Biljetter: Filmen är gratis. Visningen har 150 platser, först till kvarn gäller.

Håbo kommun, del av finskt förvaltningsområde.

E-post: raisa.holm@habo.se

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen