Suomalainen elokuva

Spede

Pertti ’Spede’ Pasasen elämästä ja urasta kertova elokuva käy läpi ikonisen viihteentekijän innovatiivisinta elokuvatuotantovaihetta. Elokuva valottaa kulissien takaisia tapahtumia 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon, sekä Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan. Mutta millainen Spede Pasanen oli persoonana, työkaverina, viihdetaiteilijana – ja puolisona?

Elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämänkertoihin.

Ikäraja: 7 vuotta

Elokuva on tekstitetty ruotsiksi.

Päivämäärä: keskiviikko 17. huhtikuuta 2024
Aika: kello 18.00
Paikka: Bio Borgen, Bålsta

Liput: Elokuvanäytökseen on vapaa pääsy. Näytökseen mahtuu 150 osallistujaa, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Håbon kunta, osa suomenkielen hallintoaluetta.

Yhteydenotot

Sähköposti: raisa.holm@habo.se

Finsk film

Spede - för att det är roligt

Filmen handlar om Pertti ’Spede’ Pasanen som var en av den finska underhållningshistoriens starkast lysande stjärnor. Vi följer Spede i hans kamp mot filmbranschen och får se hans personliga berg-och-dalbana bakom kulisserna under slutet av 1960-talet. Vi får även vara med när den legendariska karaktären Uuno Turhapuro föds och tillsammans med Spede erövrar finländarnas hjärtan. Men hurdan var egentligen Spede Pasanen som person, som kollega, som underhållare och inte minst som partner?

Filmen baserar sig på biografierna ”Spede – nimittäin” (2017) och ”Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina” (2021), skrivna av Tuomas Marjamäki.

Åldersgräns: 7 år

Filmen är textad på svenska.

Datum: onsdag 17 april 2024
Tid: klockan 18.00
Plats: Bio Borgen; Bålsta

Biljetter: Filmen är gratis. Visningen har 150 platser, först till kvarn gäller.

Håbo kommun, del av finskt förvaltningsområde.

E-post: raisa.holm@habo.se

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen