Äänikirjoja suomeksi dementia-asuntolaan / Ljudböcker på finska till demensboende

Solängenin dementia-asuntolan henkilöstö perehtyi äänikirjojen äänentoistotekniikkaan / Solängens demensvårdspersonal bekantade sig med hur det går till att lyssna på ljudböcker med särskilt anpassad utrustning.

Kirjastonhoitaja Kathy Wiberg opasti Solängenin dementiahoitolan henkilökuntaa äänikirjatoistolaitteen käytössä. Nyt suomenkieliset - ja ruotsinkielisetkin hoidettavat - pystyvät nauttimaan sekä äänikirjoista että musiikkilevyistä Daisy-nimisen toistolaitteen avulla. Tutut kertomukset ja sävelet luovat turvallisemman ja kodikkaan olon.

Kuvassa vasemmalta: Emmeli Söderberg, Simon Broman, Evelina Lindström, Patrik Hübinette ja Kathy Wiberg.

Ljudböcker på finska till demensboende

Bibliotekarie Kathy Wiberg instruerade personal från Solängens demensboende i hur man använder sig av en särskild ljudbokuppspelare som går under namnet Daisy. Nu kan såväl finsk- som svenskspråkiga som vårdas på Solängen njuta av talböcker och musikskivor. Välkända berättelser och melodier skapar trygghet och trevnad.

På fotot från vänster: Emmeli Söderberg, Simon Broman, Evelina Lindström, Patrik Hübinette och Kathy Wiberg.

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2015-06-11