Röh-röh sanoo possu! / Nöff-nöff säger grisen!

Välähdyksiä viihtyisästä päivästä. Glimtar från den finskspråkiga trivseldagen.

Röh-röh sanoo possu!

Kymmenkunta suomenkielistä lasta vanhempineen osallistuivat Håbon kunnan järjestämään viihtyisään päivään Kallhällin 4H-eläintarhassa.

Lapsille oli tarjolla kasvomaalausta, hyödyllisiä ja jänniä tietoja eläimistä ja käytännöllistä eläinhoitoa ja myös eläinten haalimista. Heistä oli mieluista tutustua minipossuihin, lampaisiin, vuohiin ja kanoihin. Ai niin, käyskentelihän siellä kukkokin kanojen parissa. Kaikin puolin onnistunut iltapäivä lapsiperheille muutaman yleisimmän maalaistaloeläimen parissa!

Nöff-nöff säger grisen!

Ett tiotal finskspråkiga barn gjorde en utflykt tillsammans med sina föräldrar till Kallhälls 4H-gård under en trivseldag anordnad av Håbo kommun.

Barnen bjöds på ansiktsmålning, spännande information om djuren, praktisk djurvård och tillfälle att gosa med djuren. De gillade att lära känna minigrisarna, fåren, getterna och hönsen. Javisst ja, vi får inte glömma tuppen som också spatserade runt bland hönsen. Det var en på alla sätt lyckad eftermiddag för familjerna i sällskap med några av våra vanligaste djur på en bondgård.

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2017-06-13